Fotografija

Fotografija
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Pretražujući malo korišćeni plakar u kući, istoričar Glin Piters, poznat po svojim televizijskim serijama, nailazi na fotografiju koju ranije nije video. Na njoj je snimljena, jednog leta pre mnogo godina, njegova žena Ket kako se drži za ruku s nekim drugim muškarcem.

Očekivalo bi se da je Glin kao istoričar očvrsnuo za neočekivane nalaze i otkrića, ali ispostavlja se da je slabo pripremljen za ovaj drastičan preokret. Misli mu zaokupljaju pitanja: Ko je taj muškarac? Ko i gde je ovo snimio? Kada? Ko je sve znao za to? Da li je Ket smislila da on pronađe fotografiju?

Kad počne da traga za odgovorima, i sâm Glin i ljudi iz njegove okoline shvataju da im svako postojano saznanje o prošlosti i sadašnjosti izmiče, a slika o prelepoj ženi koju su bili sigurni da poznaju počinje da se krivi, menja, zamagljuje.

"Upečatljiva je veština kojom Penelopi Lajvli tka ovu mrežu prošlosti i sadašnjosti. Ona poseduje redak dar da pronikne ispod površine ljudskih života... Pisac velike suptilnosti i razumevanja."
Alan Masi, Scotsman

"Bogato obdarena za opservaciju u sprezi s podjednako i preciznim i elegičnim proznim stilom. Na istančan način se služi ironijom."
Sali Kazns, Sunday Telegraph

"Jedan od najtalentovanijih i najiskusnijih britanskih pisaca. Što podrobnije posmatrate, sve više tajni primećujete."
Rut Skar, Times

„Lajvlijeva je prefinjen romanopisac... Duboko impresivan roman kome se stalno vraćamo u mislima.“
Filip Henšer, Mail on Sunday

Posetite: www.penelopelively.net

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Fotografija".

Komentari čitalaca o knjizi "Fotografija"

Upišite komentar...

Penelopi Lajvli, biografija

Penelopi Lajvli je odrasla u Egiptu, ali se posle rata nastanila u Engleskoj i diplomirala istoriju na Koledžu sv. Ane u Oksfordu. Član je Kraljevskog književnog udruženja, kao i PEN-a i Udruženja pisaca. Bila je udata za pokojnog profesora Džeka Lajvlija, ima ćerku, sina i četvoro unučadi i živi u Londonu. Penelopi Lajvli je pisac mnogih nagrađivanih romana i zbirki kratkih priča, kako za odrasle, tako i za decu. Dvaput je bila uvršćena u uži izbor za Bukerovu nagradu, prvi put 1977. godine za svoj prvenac Put za Ličfild, a zatim 1984. g...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Penelopi Lajvli

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga