Frojdov kuvar

Frojdov kuvar
Oblast:Enciklopedije
Izdavač:Dosije

Na prvi pogled, ova knjiga predstavlja samo još jednu od bezbroj varijanti kuvara; na drugi pogled, shvatićete da su recepti, bez obzira na to koliko su zanimljivi i inspirativni, samo "ukras" u obilju kako poznatih, tako i potpuno nepoznatih anegdota iz života poznatog psihoanalitičara Sigmunda Frojda.

Za osobe koje se hedonistički predaju hrani, često originalni načini pripremanja nekih od najčuvenijih srednjoevropskih jela predstavljaće značajnu kolekciju ukusnih i neobičnih recepata. Za one koji ponešto znaju o istoriji psihoanalize, ova knjiga će predstavljati izvor uživanja i rudnik zanimljivih podataka, začinjenih ponekad i pakosnim Frojdovim opaskama na račun svojih kolega.

Ali, dobro jelo – sutrašnji jelovnik – mogućnost još jedne ispunjene želje – to je "I, na kraju", kako kaže Frojd, u interpretaciji priređivača, "ova knjiga je prilog principu zadovoljstva svakodnevnog života. Izgleda kao da je prošlo već čitavo stoleće od kada je istražena i analizirana psihopatologija svakodnevnog života. Dosta o tome. Ko želi da sluša o problemima u mojim godinama? Problema je bilo dovoljno. Ali, dobro jelo – sutrašnji jelovnik – mogućnost još jedne ispunjene želje – to je ishodište i zadovoljstvo lepo proživljenog, dugog života."

Komentari čitalaca o knjizi "Frojdov kuvar"

Upišite komentar...

Sigmund Frojd, biografija

Sigmund Frojd )ž je bio austrijski lekar i psiholog, osnivač psihoanalize. Rođen u Frajbergu, u Moravskoj 6. maja 1856. Umro je u Londonu 23. septembra 1939. Obrazovan u Beču, gde je studirao medicinu. U Parizu je studirao kod Šarkoa 1885-86. Do psihoanalize ga je dovelo istraživanje posledica hipnoze na histeriju, koje je objavio zajedno sa Brojerom 1895. Osnovao je Godišnjak za psihoanalitička i psihopatološka istraživanja, 1908. godine, i Međunarodnu psihoanalitičku asocijaciju, 1910. Pri...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga