Galeb

Galeb
Oblast:Klasična književnost
Izdavač:Habit 013

Kada se ova drama prvi put pojavila na pozornici ruskog pozorišta, publika je ostala hladna poput glečera. Ipak, delo je uskoro postalo pravi hit u Moskvi, preživelo je sud vremena i dan danas spada među klasike pozorišne drame.
Irina, ostarela i penzionisana glumica, njen ljubavnik, pisac Trigorin, Irinin sin - dramaturg Konstantin i bogata ali naivna naslednica Nina - svi će se oni uplesti u nerazmrsivo klupko ljubavi, nerazumevanja i jaza između generacija.

Komentari čitalaca o knjizi "Galeb"

Upišite komentar...

Anton Pavlovič Čehov, biografija

Anton Pavlovič Čehov je bio ruski pripovedač i dramski pisac. Rođen je 29. januara 1860. godine u Rusiji. Umro je u Nemačkoj 15. jula 1904. Prve priče je objavio da bi mogao da se izdržava u toku studija medicine. U književnosti se pojavio kratkim humoreskama, sažetog izraza i karakterizacije, zatim je prešao na novele i pripovetke, gde se njegov tužni humor postepeno pretvorio u rezignaciju i očaj. Istu tematiku obrađivao je i u dramama, u kojima nema ni tradicionalnog zapleta ni raspleta, kao ni pravih junaka ili ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Anton Pavlovič Čehov

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga