Gladna srca

Gladna srca
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna

Istraživač ser Džon Frenklin i njegova žena ledi Džejn 1841. godine usvajaju Aboridžinku Matinu u nadi da će je prosvećenost uzdići iz divljaštva i požude. No, kada nekoliko godina kasnije Ser Džon izgubi život na arktičkoj ekspediciji, ledi Džej piše Čarlsu Dikensu i moli ga da odbrani ugled njenog muža od glasina o kanibalizmu među članovima ekspedicije.
Da bi odbranio prijatelja, Dikens postavlja dramu u kojoj sam igra Frenklina, simbola pobede razuma, ali se zaljubljuje u jednu osamnaestogodišnju glumicu. Matina, koja treba da posluži kao zamorac u eksperimentu o tome da li nauka, hrišćanstvo i civilizovano društvo mogu stati onome što je u divljacima impulsivno i strasno, naći će se u senci crnog labuda, znamenja kojeg se njen narod najviše plašio.

Komentari čitalaca o knjizi "Gladna srca"

Upišite komentar...

Ričard Flanagan, biografija

Ričard Flanagan je rođen 1961. godine u Tasmaniji u Australiji. Njegovi romani su objavljeni u trideset osam zemalja. Flanagan je dobio brojne nagrade i počasti za svoje romane, uključujući i Bukerovu nagradu za roman Uska staza ka dalekom severu.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Ričard Flanagan

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga