Gordost i predrasuda

Gordost i predrasuda
Oblast:Klasična književnost
Izdavač:Alnari

Gordost i predrasuda, nezaboravni klasik Džejn Ostin, donosi priču o slobodoumnoj devojci Elizabet Benet koja, kao i njene četiri sestre, mora da se uda za bogatog muža. Suočavajući se sa arogantim, imućnim gospodinom Darsijem, Elizabet se upušta u pronicljiva razmišljanja o životu, porodici i tradiciji, u jednom od najlepših ljubavnih romana svih vremena.

Duhovita i inteligentno napisana knjiga, Gordost i predrasuda vodi čitaoca kroz raskošne salone devetnaestovekovne Engleske i čini, prema mišljenju mnogih teoretičara književnosti, neodoljivo i besprekorno štivo.

Komentari čitalaca o knjizi "Gordost i predrasuda"

Upišite komentar...

o knjizi "Gordost i predrasuda"

06.03.2014. — Ovo je najlepsi ljubavni par,za mene,u istoriji knjizevnosti.Ako zelite da uplovite u svet romantike koju donose cuveni mr.Darsi i Liza Benet,onda je ovo prava knjiga.Sem malih napornih dijaloga nekih seoskih besposlicara,a time odise svaka knjiga ove spisateljice,Gordost i predrasuda je ljubavni roman odlicnog kvaliteta.

Džejn Ostin, biografija

Džejn Ostin (engl. Jane Austen; Stiventon, 16. decembar 1775 — Vinčester, 18. jul 1817) je bila engleska književnica. Džejn Ostin rođena je 16. decembra 1775. godine u Stiventonu od oca Džordža Ostina (koji je bio parohijski sveštenik) i Kasandre Ostin (devojačko prezime Lejn). Za Stiventon ostaje vezana čitav život, nikada se ne udavši. Imala je šestoro braće i stariju sestru Kasandru sa kojom je bila jako bliska. Jedini portret po kome znamo kako je Džejn Ostin izgledala je loše obojena s...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Džejn Ostin

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga