Gospođa Kimbl

Gospođa Kimbl
Oblast:Ljubavni romani
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

U svom briljantnom prvom romanu Gospođa Kimbl, Dženifer Hejg kazuje priču koja čitaoca zaokuplja od prvog trena: priču o tri žene koje se udaju za istog čoveka.

Ken Kimbl se razotkriva kroz oči žena koje jednu po jednu zavodi: njegova prva žena je Berdi, koja se s teškom mukom bori da stane na svoje noge nakon što ju je suprug napustio; druga je Džoana, usamljena bogata naslednica obeshrabrena ličnom tragedijom, koja u Kimblu vidi poslednju priliku da oseti životnu radost; treća – i poslednja – jeste Dina, lepotica čije lice kvari urođena mana, dvostruko mlađa od svoga muža.

Kroz čitav roman provlači se priča o Kimblovom sinu Čarliju, čiji je život za sva vremena poremetio otac koga se Čarli jedva i seća. Kimbl je kameleon, čovek
koji poseduje sposobnost da, makar i nakratko, opčini ženu koju poželi – princ na konju, junak kome se mogu uputiti sve najsnažnije žudnje i bezimene čežnje. Tek mnogo kasnije, njegove porodice sagledaće pravu istinu o ovom naizgled zagonetnom, nedokučivom čoveku.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Gospođa Kimbl".

Komentari čitalaca o knjizi "Gospođa Kimbl"

Upišite komentar...

Dženifer Hejg, biografija

Rođena je u Pensilvaniji 1968. godine, i magistar je književnosti. Svojim prvim romanom Gospođa Kimbl privukla je veliku pažnju publike i osvojila dve prestižne nagrade, James A. Michener Fellowship i PEN/Hemingway. U Gospođi Kimbl naročito se ističe glavni muški lik, nesimpatični Ken Kimbl, tiranin i despot. U novom romanu, Baker Towers, Hejg istražuje zajednicu, ljubav i porodicu u gradiću u Pensilvaniji neposredno posle drugog svetskog rata. Radnja romana na kome trenutno radi smeštena je u pedesete godine prošloga veka i radi se o tom...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Dženifer Hejg

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga