Havanski zaliv

Havanski zaliv
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna

"Neodoljivo... prepuno neočekivanih preokreta... vrhunac je sjajno osmišljen i pravovremen... teško je pronaći triler koji toliko odiše autentičnom atmosferom"
USA Today


U mutnim vodama Havanskog zaliva pronađen je leš nepoznatog Rusa i Arkadij Renko dolazi na Kubu da bi ga identifikovao. U potrazi za ubicom on otkriva grad tihe usamljenosti, neočekivanih opasnosti i nepojmljivih suprotnosti. Tokom svoje istrage on će upoznati lepu kubansku policajku, obrede santerije, američkog izbeglicu i grupu nemilosrdnih plaćenika. I baš na tom mestu gde je prezreno sve što je rusko, gde je Hemingvej ribario, a KGB cvetao, gde je muzika uvek u vazduhu, Arkadij pronalazi trag zavere koji vodi preko polovine sveta - i razlog da ponovo poveruje u život.


"Odiše ritmovima i tropskim žarom savremene Kube... Najvreliji roman godine."
Wall Street Journal

"Maestralno napisan triler... Još od Parka Gorki Smit nije napisao bolji roman s Arkadijem Renkom u glavnoj ulozi. Smitovi romani svojom širinom prevazilaze okvire bilo kog žanra."
Denver Post

Komentari čitalaca o knjizi "Havanski zaliv"

Upišite komentar...

o knjizi "Havanski zaliv"

08.12.2013. — Zategnuti odnosi Kube i Rusije, definitivno, ne pomazu Arkadiju Renku da sazna sta se dogodilo sa njegovim prijateljem Pribljudom. Posle zenine smrti, taj slucaj mu daje razlog za zivot, a poznanstvo sa detektivkom Osoriom jos veci. Martin Kruz Smit ce vam prelepim opisima docarati Kubu i obrede santerije.

Martin Kruz Smit, biografija

'Morate biti autsajder da bi ste bili pisac', izjavio je jednom prilikom Martin Kruz Smit, sin džez muzičara i Pueblo Indijanke. Sve do 1977. Smit je bio autsajder, pišući jeftine detektivske romane. Te godine je objavljen njegov prvi bestseler Noćno krilo, priča o najezdi slepih miševa na indijanski rezervat Hopi, što je autoru donelo dovoljno novca da se posveti radu na knjizi kakvu je oduvek želeo da napiše: detektivskom romanu čija je radnja smeštena u Moskvu. Tako se 1981. pojavio Park Gorki, roman koji je svojom zgusnutom atmosferom...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Martin Kruz Smit

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga