Helena ili o nemiru

Helena ili o nemiru
Oblast:Razno
Izdavač:Laguna

Roman o Svetoj avgusti Heleni, nekadašnjoj krčmarici, zapravo je priča o ženi i majki kada je Rimsko carstvo bilo na izmaku, a hrišćanstvo sticalo pravo građanstva, priča o vlasti, o jereticima, otpadnicima od stare vere i prvim hrišćanskim zajednicama na tlu Balkana.
Vođena ljubavlju, Helena stiže u Nais, gde će se roditi njen sin Konstantin, kasnije proslavljeni vladar velikog Rimskog carstva. Između tvrdoglavih naravi muža i sina Helena traži način da pomiri svoju samostalnu prirodu sa zahtevima porodice, ali kad se ta zajednica posle dvadeset godina raspadne, ona se suočava sa patnjom i samoćom, potrebom da ide dalje i ponovo voli.

Komentari čitalaca o knjizi "Helena ili o nemiru"

Upišite komentar...

Mirjana Mitrović, biografija

Rođena je 14. januara 1961. godine u Požarevcu. Završila je engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Zbirka priča Sveto stado objavljena je prvi put 1999, drugi put 2009. a neke priče uvršćene su u antologije.  Roman Emilija Leta objavljen je 2006. godine, bio u najužem izboru za NIN-ovu i mnoge druge nagrade, a dobio nagradu „Branko Ćopić“.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Mirjana Mitrović

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga