Hrvatski bog Merkur

Hrvatski bog Merkur
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Roman „Hrvatski bog Merkur“ obrađuje savremenu političku situaciju u Hrvatskoj, izazvanu krizom vlade, ostavkom bivšeg premijera i sukobima unutar korumpiranog establišmenta. To je prvi deo Trilogije Planetopia koja prikazuje pozadinske odnose u politici, biznisu i podzemlju cele balkanske regije, s neuporedivim uvidom čoveka koji je intimno upoznao i profesionalno sarađivao sa svim značajnim likovima posleratne društvene scene u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni.

Dok opisuje politički udar koji se upravo događa, svaka sličnost likova iz romana sa stvarnim osobama je namerna. Priča zapetljana baš kao i politička svakodnevnica u Hrvatskoj, u situaciji krize vladajuće stranke, prati četiri u politiku do grla umešana aktera: premijerku koja saveznika pronalazi u liku krupnog finansijera, no njihov odnos ne staje na tome; beskrupuloznog mladog političara koji kao ministar ulazi u vladinu koaliciju, te sada s nove pozicije zastupa interese multinacionalnih telekomunikacijskih korporacija, a onda se povezuje i s mafijom; legendarnog novinara tabloida koji istražuje aferu oko gradnje nebodera u središtu Zagreba i pritom razotkriva monstruoznu trgovinu belim robljem u kojoj učestvuju predstavnici vlasti i zločinačka organizacija; te starog udbaša koji pokušava rasvetliti tajnu iznenadne smene bivšeg premijera pa otkriva spregu bankara, oligarhije i političara koji su upravljali sudbonosnim događajima.

 

Komentari čitalaca o knjizi "Hrvatski bog Merkur"

Upišite komentar...

Denis Kuljiš, biografija

Denis Kuljiš rođen je u Splitu 1951. godine. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao opštu lingvistiku i sociologiju. Redovno je pisao u novinama od 1972. godine, zaposlio se 1979. u Poletu i 1980. u Vjesniku. Radio kao urednik i novinar Starta, Danasa i Studija. Godine 1989. osnovao s partnerima poduzeće Media Press, koje je učestvovalo u pokretanju privatnog nezavisnog političkog nedeljnika, Globus. Glavni urednik pet godina, a za to vreme preduzeće je preraslo u Europapress Holding, najveću novinsko-izdavačku kuću u Hrvatskoj. Nika...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Denis Kuljiš

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga