Iscelitelj

Iscelitelj
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna

DOBITNIK VITBREDOVE NAGRADE ZA ROMAN GODINE

NAJUŽI IZBOR ZA BUKEROVU NAGRADU"Potpuno očaravajuće... Od uvodne scene primorani ste da okrećete stranice, opčinjeni štivom koje je jedinstveno."
ObserverPre dve hiljade godina četvoro putnika ulazi u Judejsku pustinju da bi postili i molili se za svoje izgubljene duše. Na nepodnošljivoj žegi i među golim stenama oni nailaze na zlog trgovca Musu – mahnitog sadistu, silovatelja, koji je čak Satana sam. On ih hvata u mrežu svoje tiranske moći. Ali tu je još neko – udaljena, nejasna prilika čoveka koji je u četrdesetodnevnom postu, Galilejca za kojeg se priča da ima čudotvorne sposobnosti... Ovde, u zarobljeništvu divljine, njihova borba za život počinje..."Pripovedač jedinstvenog dara... Jedan od najboljih romana koji sam pročitao u poslednjih nekoliko godina."
The Times"Zaprepašćujuće, snažno i originalno. Džim Krejs je pisac koji je talentovan gotovo van moći poimanja."
Sunday Times"Daleko najupečatljiviji roman koji sam pročitala ove godine."
Penelope Mortimer, Daily Telegraph Books of the Year

Komentari čitalaca o knjizi "Iscelitelj"

Upišite komentar...

Džim Krejs, biografija

Rođen u Hertfordšajru 1946. i odrastao u severnom Londonu, Džim Krejs je studirao književnost pre nego što je otišao u Sudan, gde je radio na obrazovnim programima pod pokroviteljstvom humanitarnih organizacija.  Godine 1974. počinje da piše i već prvom pričom, Eni, kalifornijske tablice, skreće pažnju kritike originalnošću i inovativnošću. Prvi Krejsov roman Kontinent iz 1986. bavi se stavom Zapada prema zemljama Trećeg sveta kroz sedam međusobno povezanih priča smeštenih na imaginarni sedmi kontinent. Roman osvaja Vitbredovu nagradu, ka...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Džim Krejs

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga