Iskonski strah

Iskonski strah
Oblast:Horor
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

"Prolaziće vam žmarci niz kičmu… Gospodin Dil zna kako se održava napetost."

The New York Times

 

"Uzbudljiva… zastrašujuća krimi priča."

United Press International
 

U Čikagu, uvaženi nadbiskup svirepo je ubijen i raskomadan u svojim odajama. Aron Stampler, mladić anđeoskog izgleda, pronađen je kako kleči u ispovedaonici, okupan u krvi, i dok je stezao ogroman kasapski nož tvrdio je da je nevin.

Martin Vejl je briljantni advokat od kojeg zaziru svi tužioci i političari. Zadatak mu je odbrani Stamplera, mladog monstruma u ljudskom obliku, u slučaju koji ne može očekivati da dobije. Ali Vejl koristi svoje neuobičajene metode već pri izboru svog zastupničkog tima – male grupe muškaraca i žena koji moraju da otkriju zapanjujuću istinu o nadbiskupovom ubistvu. Oni to i čine u vrtoglavom vrhuncu romana i do sada neviđenom iznenađenju koje vreba čitaoca…

 

"Prvoklasan psihološki triler… brzog ritma… Dil uspeva da napakuje dovoljno obrta i preokreta u zaplet svog romana da čitalac jednostavno ostaje bez daha."

The Orlando Sentinel

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Iskonski strah".

Komentari čitalaca o knjizi "Iskonski strah"

Upišite komentar...

o knjizi "Iskonski strah"

08.12.2013. — Od advokata Martina Veslija zazire svaki sudija i tuzilac. Da bi konacno videli njegov pad, daju mu, naizgled, unapred izgubljen slucaj - treba da odbrani 19-ogodisnjeg Arona koji je optuzen da je iskasapio nadbiskupa. Martin se nikada pre nije susreo sa ovakvim slucajem, izgleda da njegov klijent pati od poremecaja licnosti. Njemu je jasno koju strategiju preduzeti, ali sta je od toga istina? Jedan od najboljih trilera svih vremena iz kojeg mozete nauciti dosta toga iz psihologije i prava. Npr.to da neresiv slucaj ne postoji!

Vilijam Dil, biografija

Vilijem Dil rođen je 1933. godine. Do pedesete godine stekao je ugled kao novinar i fotograf, a onda je napisao roman Šarkijeva mašina, kojim je stekao i književnu slavu.Najpoznatiji je po tri romana s istim junakom, Martinom Vejlom – Iskonski strah, Predstava Zla i Vladavina pakla.  Živi u Vudstoku, država Džordžija, sa suprugom, takođe poznatom književnicom Viktorijom Gan.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga