Jadnici 1+2

Jadnici 1+2
Oblast:Klasična književnost
Izdavač:Obradović

Jedno od najvećih dela evropske književnosti, Jadnici, predstavljaju vrhunsko ostvarenje, raskošno jednako u dubokom psihološkom portretisanju i minucioznim istorijskim opisima. Likovi poput svetački humanog Žana Valžana, uličnog nestaška Gavroša, nitkova Tenardijea, neumoljivog inspektora Žavera, kao i tragični lik prostitutke Fantine i njene čedne kćeri Kozete, ušli su u panteon literarnih dramatis persoane.

U ovom romanu čitalac ne manje biva osvojen i nezaboravnim opisima bitke na Vaterlou i Valžanovog bekstva kroz pariske kanalizacije

Komentari čitalaca o knjizi "Jadnici 1+2"

Upišite komentar...

o knjizi "Jadnici 1+2"

06.03.2014. — Mislim da je ovo vrh knjizevnosti,svaka stranica mi je bila ocaravajuca.Patila sam sa Fantinom,Zanom Valzanom,radovala sam se Kozetinom spasenju i ljutila se na Tenardjeove.Majstorki opisana ljudska kaljuga,ali i ljudska sposobnost da se prasta i da se cine velika dela.

o knjizi "Jadnici 1+2"

11.03.2014. — Mislim da je previse kitnjasto, dosta pespotrebnog opisa, radnja je u nekim momentima dosta usporena..Sve to, sa istom porukom i idejama je moglo da stane na dosta manje strana..Ali daleko od toga da je roman los, naprotiv.

Viktor Igo, biografija

Viktor Mari Igo  bio je veliki francuski pisac i predvodnik mnogih književnih i političkih generacija. Rođen je 26. februara 1802. u Francuskoj, umro je 22. maj 1885. godine. Za njegovo ime vezan je nastanak francuske romantičarske književnosti. Viktor Igo je je bio pesnik, romansijer i dramski pisac. Bio je aktivan učesnik političkog života Francuske. Igo je rano stekao književnu slavu koja ga je pratila sve vreme njegovog dugog života. U petnaestoj godini njegove stihove su zapazili i pohvalili najviši članovi...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Viktor Igo

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga