Junakinja pustinje

Junakinja pustinje
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Donija al Nahi je anđeo spasa stotinama Britanki kojima su decu oteli njihovi očevi sa Bliskog istoka jer nisu želeli da im sinovi i kćeri budu vaspitani u slobodnijem, zapadnjačkom duhu.

Spajanje izbezumljenih majki s njihovom decom pretvorilo se u životno delo ove neverovatno hrabre žene, koja se usuđivala da pođe u zemlje gde bi se malo ko odvažio na takva junaštva, i više puta se suočavala sa pretnjama smrću i zatvorom.

Ispripovedane sa iskrenim saosećanjem i brutalnom iskrenošću, Donijine priče su istovremeno i avanture koje će vas ostaviti bez daha, ali i razmišljanje o tome šta sve može da se desi kad se u braku nađe dvoje ljudi između kojih zjapi kulturni jaz.

Komentari čitalaca o knjizi "Junakinja pustinje"

Upišite komentar...

Donija al Nahi, biografija

Donija al Nahi je rođena u Dandiju, u Škotskoj, kao Dona Topen. Kada joj je bilo 16 godina, provela je 18 meseci u Jordanu sa tadašnjim dečkom i njegovom porodicom. Tada je i preuzela islam kao religiju. Od domaćice, tranformisala se u ženu kojoj su, zbog svojih dela, nadenuli nadimak Jane Bond. U braku je sa Muhamedom, Iračaninom, sa kojim ima četvoro dece a koji joj pruža veliku podršku dok je ona na “misijama”. Donija tvrdi da je do sada spasila više od tridesetoro dece a da još 700 njih čeka izbavljenje. Zbog svog angažovanja u osloba...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga