Kad duva severac

Kad duva severac
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Najčarobniji i najpametniji ljubavni dijalog savremene književnosti. Der Spiegel

Emi Rotner pokušava da otkaže pretplatu za časopis Lajk, međutim, njeni mejlovi zbog slovne greške završavaju u elektronskom sandučetu Lea Lajkea. Pošto se to ponavlja, Leo joj skreće pažnju na grešku. Tako otpočinje neobična prepiska kakva se može voditi samo sa neznancem: na tankoj liniji između potpunog neznanja o onom drugom i neobavezujuće prisnosti. Ipak, njih dvoje postaju sve bliskiji – i to ih, na kraju, vodi do postavljanja neizbežnog pitanja: da li će poslata, primljena i sačuvana ljubavna osećanja uspeti da prežive njihov susret u stvarnom svetu? I šta ako odgovor bude potvrdan?

„Čudesna knjiga koja opisuje jednu nesvakidašnju ljubav.“ Woman

„Neopisivo romantičan i duhovit roman.“ Frankfurter rundschau

„Umetnost razgovaranja na najvišem nivou. Samo čitaš, čitaš i ne prestaješ da čitaš.“ Die Welt

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Kad duva severac".

Komentari čitalaca o knjizi "Kad duva severac"

Upišite komentar...

o knjizi "Kad duva severac"

08.12.2013. — Ubedljivo najbolji nemacki roman koji sam procitala i uopste jedna od najboljih knjiga u mojoj kucnoj biblioteci. Prvo sam bila malo skepticna, delovalo mi je nelogicno napraviti roman od mejlova, ali kako sam okretala stranice, sve vise i vise sam se smeskala, sve brze i brze citala. Emi i Leo su glavni junac ove, samo ne klasicne, ljubavne price. Postaju najbolji prijatelji, a zatim se zaljubljuju. Jedini problem je sto je Emi udata. Nekoliko puta pokusavaju da ugovore sastanak, zatim da izdrze bez pisanja mejlova, ali bezuspesno, postali su zavisni. Problemi kulminiraju kada Emin suprug sazna za njih. Nesvakidasnji roman koji morate procitati!

Danijel Glatauer, biografija

Daniel Glatauer rođen je 1960. godine u Beču, od 1985. godine radi kao novinar i pisac, od 1989. piše za austrijski dnevni list Der Standard (izveštaje sa suđenja, feljtone, kolumne). Neke od objavljenih knjiga:  Darum (Zato), Weihnachtshund  (Božićni pas) i Alle sieben Wellen (Svih sedam talasa) – dugo očekivani nastavak knjige Kad duva severac.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Danijel Glatauer

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga