Kif kif ili Sutra sve iz početka

Kif kif ili Sutra sve iz početka
Oblast:Komedija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Dorija ima petnaest godina, izoštren osećaj za šalu, enciklopedijsko poznavanje televizije i snove koji je bude. Živi sama s majkom u jednom naselju u Livri-Garganu pošto je njen otac jednog jutra otišao sivim taksijem da u Maroku nađe mlađu i plodniju ženu. Kod Dorije se to zove mektub, sudbina: "To znači, šta god da učiniš, uvek se pređeš." Zato i ne vredi da previše razmišlja o budućnosti, nego treba da uživa u sadašnjosti s onima koji je vole ili se čini da je vole. Pre svih, tu je njena majka, spremačica u jednom hotelu Formule 1 u Banjoleu, i sunce u njenom životu. Njen drugar Hamudi, žestok momak iz naselja koji je poznaje otkako je bila "velika kao komadić šita". Gospođa Birlo, njen psiholog, koja nosi haltere i miriše na Parapu. Socijalne radnice iz opštine koje paradiraju pred njima savršeno namanikirane. Nabil Truba koji joj drži privatne časove i to koristi da joj ukrade prvi poljubac. I još Aziz, bakalin iz Sidi Mohamed marketa, za kog Dorija uzalud pokušava da uda majku. On će se oženiti i ne pozvavši ih na svadbu! "Nema veze, puca mami i meni štikla što nismo deo džet-seta."

Kif kif ili sutra sve iz početka jeste pre svega glas, glas deteta iz kraja. Roman pun soka i humora.

Faiza Gen ima devetnaest godina. Upravo je završila rad na srednjemetražnom filmu Puke reči. Kif kif je njen prvi roman.

Komentari čitalaca o knjizi "Kif kif ili Sutra sve iz početka"

Upišite komentar...

Faiza Gen, biografija

Faiza Gen je francuska spisateljica alžirskog porekla rođena 1985. godine. Njen prvi roman Kif kif ili sutra sve iz početka bio je jedan od najprodavanijih naslova u Francuskoj tokom 2004. godine, i objavljen je u 26 zemalja. Godine 2006. objavila je Du rêve pour les oufs, a 2008. Les gens du Balto. Njeni romani govore o običnim ljudima, antiherojima koji govore živim i robusnim jezikom, često žargonskim. Takav stil, koji odlikuje romane Irvina Velša na primer, retko se koristi u francuskoj savremenoj književnosti. Pogled mlade spisatelji...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga