Knjige za decu

Čitajmo našoj deci - to je kreativan, emotivan, koristan i zabavan odnos.

Knjige za decu dočaravaju svet oko nas. Sećate se kako su bajke za decu uticale na nas? Na početku kroz najjednostavnije događaje i likove deca upoznaju karakteristike emocija, ljubavi, pažnje, poštenja, tuge, besa, zlobe, pokvarenosti. Pomaže u razvijanju socijalne inteligencije kod deteta. Dete koje se kroz knjige susreće sa takvim situacijama vrlo lako i brzo počne da to uočava i u stvarnom svetu - na ulici, u vrtiću, parku... Lako prepoznaje reakcije i omogućava prepoznavanje budućih postupaka.

Za razliku od crtanih filmova, knjige za decu zahtevaju unutrašnje angažovanje, podstiču sva čula, podstiču da dete projektuje događaje iz knjige u svojoj glavi. Sve to pomaže u razvoju empatije. Zato se potrudite da detetu što bolje približite knjigu i čitanje, knjigu koja će zabaviti ali i obrazovati. Najlepše bajke, basne, priče i pesme uz koje smo i mi odrastali, pomoći će vašoj deci da bolje upoznaju svet oko sebe.

Na kraju, ne zaboravite da pričate sa detetom nakon pročitane knjige. Podstičite ga da razmišlja, da se vraća na događaje i likove iz pročitane knjige.

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga