Korespondencija kao život III

Korespondencija kao život III
Oblast:Razno
Izdavač:Službeni Glasnik

,,Korespondencija kao život" predstavlja zbirku prepiski i pisama koje je Pekić vodio sa različitim piscima njegovog doba. U njima su opisani glavni književni tokovi u srpskoj književnosti toga doba, ali nam je Pekić dao i nešto od svojih misli, opisujući privatnu, ali i istinitu hroniku epohe.
Čitalac će moći da se upozna sa raznim piscima, koji su bili nosioci javnog mišljenja i književnih ideala, vaspitači ukusa i oslonci duhovne kulture.

Komentari čitalaca o knjizi "Korespondencija kao život III"

Upišite komentar...

Borislav Pekić, biografija

Borislav Pekić, jedan od najznačajnijih pisaca srpske književnosti XX veka, romansijer, dramski pisac i filmski scenarista, rođen je 4. februara 1930. godine u Podgorici. Detinjstvo je proveo u Podgorici, Novom Bečeju, Mrkonjić-Gradu, Kninu, Cetinju i Bavaništu u Banatu. Od 1945. godine je u Beogradu, gde je pohađao Treću mušku gimnaziju i maturirao 1948. godine. Te iste godine osuđen je na petnaest godina strogog zatvora sa prinudnim radom i gubitkom građanskih prava od deset godina kao pripadnik, tada ilegalnog, Saveza ...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga