Kosturi okruga Madison

Kosturi okruga Madison
Oblast:Beletristika
Izdavač:VBZ

U novom romanu 'najkontroverznije' hrvatske autorice Vedrane Rudan pratimo dvije ljubavne price, zapravo dva ljubavna trokuta. U jednom je gospoda Pavica koja je sa 70 godina napokon pronasla ljubav svog zivota, ali tradicionalna je Primorka koja se ne usuduje ostaviti svog muza. U drugom je njena kci Ana, lijepa i samosvjesna zena, koja se mora suociti s tim da njen muz, koji je voli i kojeg voli, ima ljubavnicu. Kroz te arhetipske peripetije autorica nas vodi sigurnom rukom, pokazujuci nam sve dvojbe, sumnje i strahove zena koje istovremeno i vole i boje se. Vedrana Rudan je ponovo hrabra i beskompromisna, ponovo razoblicuje lazi i licemjerje, ali ovaj put, sto ce mnoge iznenaditi, ispisuje i vrlo njezne stranice u kojima plasticno i tankocutno hvata i najfinija podrhtavanja zaljubljenog bica.

Nova knjiga Vedrane Rudan, Kosturi okruga Madison, slojevito je djelo, pisano tako kao da majka, koja posthumno salje pismo svojoj kceri, sjedi kraj vas i prica vam o svom zivotu, braku i djeci, te 'covjeku svog zivota' kojeg je upoznala sa 70 godina. Citajuci Kosture okruga Madison mozete se nasmijati do suza, ali i proplakati od ocaja. Knjiga je duhovita, mudra i zivotna, protkana ljubavlju i sjetom, poput lijepe portugalske fado pjesme.
Mirjana Krizmanic

Komentari čitalaca o knjizi "Kosturi okruga Madison"

Upišite komentar...

Vedrana Rudan, biografija

Vedrana Rudan (1949, Opatija) objavila je deset knjiga, koje su prevedene na engleski, mađarski, slovenački, poljski, francuski, italijanski, ruski i makedonski jezik. U Rusiji su joj prevedene čak tri knjige, u Americi nekoliko priča i dve knjige. Pozorišne predstave dramatizovane prema njenim knjigama igrane su u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Moniki, Budimpešti. Bila je novinarka, kolumnistkinja, radila je kao urednica na Hrvatskom radiju i voditeljka TV emisije. Svaki put je dobila otkaz. Vedrana Rudan piše na svom...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Vedrana Rudan

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga