Koza Nostra

Koza Nostra
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Koreni italijansko-američke mafije sežu u tajanstvenu i moćnu kriminalnu mrežu na Siciliji. Legende o mafiji postale su u američkoj kulturi deo zabave, ali pravo poreklo obreda, zakona i metoda nikada stvarno nije rasvetljeno. Džon Diki na nov način prilazi ovoj temi, pokušava da otkrije tajne sicilijanske mafije i daje zapanjujuću sliku ove organizacije, koja je daleko nasilnija, strašnija i mračnija nego što su to dosad prikazivali popularni filmovi i romani.

Kako je sicilijanska mafija nastala? Kako je postala toliko snažna i u Italiji i u Americi? Kako deluje danas? Od početaka mafije polovinom devetnaestog veka do današnjih napetih odnosa sa italijanskom vladom, Koza nostra nas vodi tamo gde su se malobrojni usudili da kroče. Ovo je veoma važan istorijski rad i svojevrsno otkrovenje za sve one koji su se pitali kako stvarno izgleda mafijaška inicijacija.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Koza Nostra".

Komentari čitalaca o knjizi "Koza Nostra"

Upišite komentar...

Džon Diki, biografija

Džon Diki, istoričar i novinar, na koledžu u Londonu predaje italijansku kulturu i istoriju.Napisao je mnoge članke i knjige o različitim aspektima života u Italiji, a knjiga Koza nostra najpoznatija je među njima.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga