Kralj mora umreti

Kralj mora umreti
Oblast:Istorija
Izdavač:Laguna
ISBN:978-86-521-1073-5
 Odlomak iz knjige

„Jedan od najboljih istorijskih romana današnjice. Originalno tumačenje antičkog mita o Tezeju.“ - New York Times

Izvanredna epopeja u kojoj su na nov način oživljene Tezejeve pustolovine, svet stare Grčke i njenih junaka.

Polazeći od jednog od najfantastičnijih mitova stare Grčke – mita o Tezeju – nastao je izvanredan roman koji je uspeo da u potpunosti oživi Atiku i Krit staroga veka i predstavi nam Tezeja kao čoveka koji je zaista mogao postojati.

Tezej nije samo Posejdonov sin već sin svoga vremena – ambiciozan i vatren mladić visokog porekla, dobar rvač, a i igrač s bikovima; vladar i ujedinitelj. Kroz godine preranog odrastanja on postaje čovek koji traga za ispunjenjem sudbine iako zna kakav je teret usuda jednog kralja.

Izuzetno maštovita i bogata detaljima, ova knjiga je više od pustolovine u kojoj Tezej susreće legendarnog polučoveka-polubika Minotaura, zver koja se hrani osveštanim ljudskim mesom. Ovo je priča puna snažnih osećanja, borbe, ljubavi i uzvišenog junaštva.

„Meri Renolt uzima sirov materijal mita i pretvara ga u uverljivu pripovest.“ - The Observer

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Kralj mora umreti".

Komentari čitalaca o knjizi "Kralj mora umreti"

Upišite komentar...

Meri Renolt, biografija

Meri Renolt se školovala u školi „Klifton“ u Bristolu i na Koledžu Svetog Huga u Oksfordu. Pošto je 1937. završila takođe školu za medicinske sestre, napisala je svoj prvi roman Promise of Love. Sledeća tri romana napisala je u slobodnim trenucima u godinama ratne službe. Godine 1948. preselila se u Južnu Afriku, ali je bila svetski putnik. Njena putovanja u Grčku i posete Korintu, Samu, Kritu, Delu, Egini i drugim ostrvima, kao i odlasci u Atinu, na S i Maratonsko polje, za ishod su imali vrhunske istorijske rekonstrukcije stare Grčke. M...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga