Krv, suze i znoj

Krv, suze i znoj
Oblast:Razno
Izdavač:Zoom press

Potresna akciona priča o Surovom, instruktoru za obuku specijalnih jedinica, njegovim osećanjima, ljubavi, potrebama ...

"Ćao, znala sam po muzici da si ti večeras ovde. Hvala ti što ćeš nam bar malo olakšati posao - reče, tepšući ga nežno po ruci. Surovi je samo klimnuo glavom, zureći u jednu tačku na šanku. Kad devojka ode, on otpi malo hladne vode da bi u stomaku ugasio požar od votke..."

A, šta je posle bilo ?
"Šta je, Buđavi, šta radiš tu ? - upitao ga je. Ovaj nije smeo da ga pogleda. Odmahnuvši rukom, uze drugog, još uvek ošamućenog, siledžiju i izvuče ga napolje. Pošto ih je sve izvukao napolje, osvestio ih je i počeo je da ih bije, onako sistematski, znalački i polako. Tukao ih je sve dok se nisu usrali i upišali. Dovezao je svoju maskiranu "ladu nivu" do zadnje strane bara i nagurao ih u gepek. ..Zaustavio se ispred policijske stanice. Dežurni, koji je stajao ispred nje, samo što nije pobegao kada je Surovi istovario one na asfalt ispred stanice. Bili su u jadnom stanju. Naš moto glasi: "Mi ne znamo za milost, niti je očekujemo", pa ko nije spreman da u narednom periodu živi pod tim uslovima, bolje je da se odmah pokupi i ukrca u autobus, dok je on još tu.

Ko je bio on ?
Dobro se sećao jutra kada je, pre skoro dve godine, stigao pred zarđalu i nakrivljenu kapiju Centra, koju je jedva pronašao. Ono što je ugledao svakog drugog bi obeshrabrilo, ali njega nije. Za njega je to bio samo još jedan izazov u nizu ranijih izazova, a koje je on već pobedio.

Kako ?
Da vidimo koga su nam to ovamo poslali ?! Da niste zalutali i promašili mesto okupljanja, jer moram da vam kažem da ovo nije prijemni ispit za baletsku školu, a kako vidim, ispred mene ... sve same balerine ?!

I zašto je sve to nazvao "Krv, suze i znoj ?
Čitajte u novom romanu Milorada Ulemeka.

Komentari čitalaca o knjizi "Krv, suze i znoj"

Upišite komentar...

Druge knjige autora(ke) Milorad Ulemek Legija

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga