Kum

Kum
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna

Priča o Don Vitu Korleoneu, glavi njujorške mafijaške porodice, inspirisala je tri možda najbolja filma svih vremena i postavila temelje sasvim novom literarnom žanru. Roman obiluje nezaboravnim likovima koji uprkos neuobičajenom načinu života koji vode unutar poznate kriminalne porodice doživljavaju sve uspone i padove koji su neizbežni za svakoga od nas.

Moderni klasik koji ni danas nije izgubio ni trunku svoje svežine i aktuelnosti, i koji još jednom dokazuje da ni najbolji film ne može da nadmaši knjigu na kojoj je zasnovan.

"Izuzetno dobro napisan roman, u kome neizvesnost ne popušta sve dok se ne rasprsne u vatrometu dramatičnih raspleta." - Library Journal

"Radnja se kreće vratolomnom brzinom, ni jednog trenutka ne gubeći ravnotežu." - Newsweek

Komentari čitalaca o knjizi "Kum"

Upišite komentar...

o knjizi "Kum"

08.12.2013. — Ovaj film sam pokusala da gledam kad sam bila manja, nije mi se svideo. Zatim sam procitala knjigu, nekoliko godina kasnije. Malo je reci da sam se odusevila. Posle "Kum"-a sam dodala sve naslove Maria Puza na spisak knjiga koje moram da imam. Upoznala sam svet mafije, brojne porodice koje su se davno odrekle vlasti i priznaju samo zakon jaceg... Porodica Korleone, kao i svi mi, ima svoje uspone i padove. Posle pokusaja ubistva don Vita, njegov najmladji sin Majkl, koji je do tada uspesno izbegavao bilo kakvu vezu sa porodicnim poslom, odlucuje da osveti oca. Ovakvu knjigu samo genije moze da napise!

Mario Puzo, biografija

Mario Puzo je rođen u Njujorku gde je, po završetku vojne službe u Drugom svetskom ratu, pohađao Njujoršku školu za socijalna istraživanja kao i Univerzitet Kolumbija. Njegov najprodavaniji roman Kum pojavio se nakon romana koje su kritičari veoma dobro ocenili: Tamna Arena (1955) i Srećni hodočasnik (1965). Godine 1978, izdao je roman Budale umiru, posle koga slede: Sicilijanac, Četvrti Kenedi (1991) i Poslednji Don (1996), koji je postao međunarodni bestseler kao i jedna od najgledanijih televizijskih...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Mario Puzo

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga