Leteći Beograđanin

Leteći Beograđanin
Oblast:Priče i pripovetke
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Goran Samardžić je odrastao i formirao se kao pisac u Beogradu. U Laguni je 2006. godine objavio svoj kultni roman Šumski duh (prvo izdanje u Sarajevu 2005), koji je imao nekoliko izdanja i doživeo veliki uspeh u svim zemljama bivše Jugoslavije, i preveden na nekoliko evropskih jezika.

Ova knjiga izbor je novih i nekoliko ranije objavljenih priča, koje su srpskim čitaocima ostale nepoznate. Autentičan i snažan pripovedački glas, majstor u žanru „kratke priče“, Goran Samardžić u Lutajućem Beograđaninu ispisuje svojevrsnu istoriju svog odrastanja, svojih ljubavnih epizoda, kafanskih druženja i često gorkog ali humornog sazrevanja na beogradskim ulicama, vraćajući se uvek ovom gradu kada ga je već bio napustio i ne raskidajući sa njim veze ni kada su sve druge veze sa njim bile prekinute.

Komentari čitalaca o knjizi "Leteći Beograđanin"

Upišite komentar...

Goran Samardžić, biografija

Goran Samardžić je rođen 1961. u Sarajevu. Završio je studije književnosti. Objavio je knjigu pesama Lutke (1990), knjige pesama i proze Otkazano zbog kiše (1995) i Između dva pisma (1996), zbirku priča Sikamora (1997) i roman Šumski duh (2005). Poslednja dva naslova proglašena su knjigom godine u Bosni i Hercegovini. Suvlasnik je poznate sarajevske knjižare Buybook u kojoj radi i kao urednik programa. Živi i radi u Sarajevu.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Goran Samardžić

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga