Linda

Linda
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna
ISBN:9788652119134

Prvi deo serijala o detektivu Bekstromu.

Bilo je nesvakidašnje vrelo leto u Švedskoj kada je ubijena mlada policajka. Mrzovoljni inspektor Evert Bekstrom upućen je iz Stokholma da preuzme istragu ovog zločina. On je osoba sklona piću, vođen je predrasudama i krajnje je neprijateljski usmeren prema drugima koje smatra inferiornim kretenima.

Kako bi razrešili slučaj, Bekstromove kolege pronalaze načine da ga zaobiđu u poslu i usmere se u pravcu malobrojnih dokaza opstalih nakon njegovog tvrdoglavo nespretnog vođenja istrage.

Crnohumorni roman Linda, odiše specifičnom dozom realnosti oslikane u liku Evereta Bekstroma kojeg autor opisuje kao niskog, debelog i primitivnog. Ovo delo na krajnje poseban način pruža opis trenutnog stanja policijskog posla.

Komentari čitalaca o knjizi "Linda"

Upišite komentar...

Lejf G. V. Pešon, biografija

Lejf G. V. Pešon (1945) švedski je kriminolog i romanopisac. Radio je u Državnoj policijskoj upravi, koju je bio prinuđen da napusti 1977. godine, pošto je razotkrio skandal u policijskom vrhu, a vratio se u nju 1992. godine kao profesor kriminalistike. Od 1978. godine napisao je niz romana, od kojih su tri dobila nagradu za najbolji kriminalistički roman godine u Švedskoj. 20th Century Fox je 2012. godine otkupio prava za snimanje televizijske serije zasnovane na romanima o Evertu Bekstremu. Serija je u januaru 2015. godine počela sa emi...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Lejf G. V. Pešon

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga