Milijarderi - Svetska istorija bogatstva od Kreza do Bila Gejtsa

Milijarderi - Svetska istorija bogatstva od Kreza do Bila Gejtsa
Oblast:Biografije
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Pogled u svetsku istoriju pokazuje da je uvek bilo ljudi i dinastija bogatijih od svih ostalih. Ono što povezuje Kreza, Fugerove, Rotšilde, Rokfelera i Bila Gejtsa jeste nemerljivo bogatstvo i želja za preoblikovanjem sveta. Uronivši u tri hiljade godina dugu istoriju privrede i kulture, Detlef Girtler govori o najbogatijim ljudima i dinastijama svih vremena, o njihovom usponu, metodama, uslovima u kojima su radili i o njihovom padu. On opisuje stvaranje ekonomije, tradicije trgovačih kultura, gospodarenja nad zlatom, začinima, robovima ili naftom.

Ovo je priča o ratnim i kriznim profiterima, o genijalnim idejama i sjajnim hazarderima, o skorojevićima i ambiciji, o pohlepi i velikom ludilu kao preduslovima za buduće milijardere, ali i priča o razlozima zbog kojih je većina basnoslovnih bogatstava nestala.

Komentari čitalaca o knjizi "Milijarderi - Svetska istorija bogatstva od Kreza do Bila Gejtsa"

Upišite komentar...

Detlef Girtler, biografija

Detlef Girtler je rođen 1964. godine. Po završenim studijama ekonomije i političkih nauka, jedanaest godina radio je kao urednik za privredne teme u časopisima i dnevnim listovima. Danas je slobodan autor i redovno piše za Tac, Di velt, Finanšnal tajms – nemačko izdanje i Euro. Živi sa porodicom u Berlinu i Marbelji. Do sada je kod izdavača Ajhborn objavio knjigu Forbild Dojčland (2003). http://www.detlef-guertler.de/... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga