Milošević - još nije gotovo

Milošević - još nije gotovo
Oblast:Istorija
Izdavač:Vukotić media

Prva politička biografija Slobodana Miloševića ! U više od 70 poglavlja, na 500 stranica, autor knjige prof. dr Slobodan Antonić, jedan od najprestižnijih intelektualaca savremene Srbije, znalački i činjenično, sa svojim originalnim komentarima, sačinio je politički profil jednog od vodećih političara Srbije i Jugoslavije, u drugoj polovini 20. i prvoj deceniji ovog veka.

Ova knjiga jeste precizno slikanje Miloševićevih poteza, uzleta i padova, pobeda i poraza, ali je ona slika i današnje Srbije i njenog položaja u okuženju i svetu. Čita se bez predaha, i kada boli, i kad ima gorčine, ali i kada se tadašnja realnost posmatra sa današnjih političkih stepenica i odmerava njena istinitost, očišćena od brojnih domaćih i svetskih laži i optužbi.

Antonić je pratio tu uzbudljivu i dramatičnu Miloševićevu putanju - od Kosova polja, do sudnice u Hagu. Tu se mnogo toga prelama: preuzimanje vlasti, izbori i prevare, demonstracije, rascepi i ujedinjavanje opozicije, hiperinflacija i loš život, smena vlada, međunarodne ucene, pobuna na Kosovu, mirotvorački Dejton, NATO bombardovanje, predaja vlasti, vidovdansko izručenje Hagu, briljantna odbrana na sudu, sahrana u dvorištu, pod lipom...

Antonić, između ostalog, zaključuje: “Autoritarnost Miloševićeve vlasti nije značila diktaturu. Kao što ni njegove autokratske sklonosti nisu značile tiraniju... On nije ni svetac, ni demon. Bio je čovek sa vrlinama i manama i činio dobre, ali i loše stvari... Za vreme Miloševića, Srbija je bila više država i pružala veći otpor spoljnom pritisku nego ikad docnije...”

Komentari čitalaca o knjizi "Milošević - još nije gotovo"

Upišite komentar...

Druge knjige autora(ke) Slobodan Antonić

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga