Moja mračna mesta

Moja mračna mesta
Oblast:Razno
Izdavač:Laguna
ISBN:9788652131440

Delo predstavlja kriminalističke memoare autora koji su smešteni u Los Anđeles; memoari, u stvari, predstavljaju, izveštaj o istrazi koju je autor sproveo zajedno sa jednim detektivom iz Los Anđelesa na slučaju ubistva autorove majke.

Autorova majka je ubijena 1958. godine i njeno telo je ostavljeno kraj druma u El Monteu. Počinilac nikada nije otkriven.

Taj događaj je obeležio autora zauvek i zato je autor postao opsednut ubistvima žena i morbidnim zločinima. Zato je i pisao kontroverzne kriminalističke romane.

Reči autora :

„Plakao sam čitavim putem do LA. Mrzeo sam je. Mrzeo sam El Monte. Neki nepoznati ubica mi je upravo kupio nov i prelep život.“

Komentari čitalaca o knjizi "Moja mračna mesta"

Upišite komentar...

Džejms Elroj, biografija

Džejms Elroj, američiki pisac kriminalističkih romana i esejista, rođen je 1948. godine. Poznat je i prepoznatljiv po takozvanom „telegrafskom“ stilu pisanja u kojem koristi kratke, svedene rečenice, a neretko i izostavlja reči koje bi se u kontekstu podrazumevale. Nakon što je po motivima njegovog romana Poverljivo iz L. A. snimljen istoimeni holivudski film postao je poznat široj svetskoj javnosti. Elroj spada među najuglednije savremene američke pisce.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Džejms Elroj

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga