Motivacija

Motivacija
Oblast:Popularna psihologija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Kako da detetu pomognemo u učenju? Sa testom i vežbama. Lako i zanimljivo učenje! Važna knjiga za roditelje, nastavnike i učenike! Neophodan priručnik u svakoj školskoj i porodičnoj biblioteci!

Uspešno školovanje podrazumeva sposobnost i volju. Međutim, vrlo često učenikovoj spremnosti da uloži neophodan, ili dodatni napor, nedostaje motivacija. I istraživanja i život pokazuju da motivisani učenici postižu prosečno bolje rezultate nego oni kojima motivacija nedostaje. Najvažnija je prava mera. I nedovoljno i preterano ulaganje napora – nedelotvorno je. Radoznalost i uživanje u radu – moćni su unutarnji pokretači. Učenje može da bude izuzetan doživljaj, pogotovo u takozvanoj fazi euforične udubljenosti. Ali gde u detetu izvire taj unutarnji podsticaj da nešto sazna, čak i kad to zahteva veći napor? Kako pokrenuti ovaj motor? Šta je motivacija? Kakva je uloga stresa i emocija? Zahteva li učenje neke posebne uslove? Odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja u vezi sa temom motivacija – pronaći ćete u ovoj knjizi.

- Šta je motivacija?

- Šta koči motivaciju?

- Šta je važno za jaku motivaciju?

- Šta roditelji mogu da učine?

- Vežbe za jačanje motivacije

TEST: koliko je vaše dete motivisano?

Ovaj priručnik nudi jasne i praktične savete i vežbe koji mogu da pomognu roditeljima i nastavnicima da podstaknu u deci želju za učenjem. On nas upućuje u tajnu šta umanjuje, a šta pokreće motivaciju. A budući da knjiga sadrži i testove, sastavljene u skladu sa dečjim uzrastom, pokazuje nam gotovo nepogrešivo gde leže detetove mogućnosti, a šta su mu slabosti. Daje nam, takoreći, primenjiv plan za pomoć detetu.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Motivacija".

Komentari čitalaca o knjizi "Motivacija"

Upišite komentar...

Išta Leman, biografija

Išta Leman, rođena je 1976, završila je školu novinarstva,radila je za različite časopise. Živi u Minhenu, radi kao urednica.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga