Mračna komora

Mračna komora
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

"Ambiciono i snažno…Sajfert piše jasnu i čistu prozu. Ona vešto tka velike događaje u živa, lična iskustva svojih likova… Dirljivo i u krajnjoj liniji optimistično… Zadivljujuće."

NEW YORK TIMES

 

Mračna komora pripoveda o tri obična Nemca: Helmutu, mladom berlinskom fotografu iz tridesetih godina prošlog veka, koji koristi svoju veštinu kako bi iskazao patriotsku srčanost; Lori, dvadesetpetogodišnjoj devojci koja 1945. godine vodi svoje mlade rođake preko razorene Nemačke nakon što su joj roditelje, naciste, zarobili saveznici; i, pedeset godina docnije, o Mihi, mladom učitelju, koga opseda pitanje šta je njegov deda radio u ratu, i koji se bori sa demonima prošlosti svoje porodice i svoje zemlje.

 

"Značajna knjiga koja predstavlja oštru kritiku moralnih principa prethodnog veka, u kojoj je jasno da niko nije u potpunosti lišen krivice... Izuzetno."

SUNDAY TIMES

 

"Neobično hrabra knjiga… Opčinjujuća… Izazovna i suštinska."

TIME OUT

 

"Krivica, stid, odgovornost, novi počeci, uloga pojedinca u istoriji - ovo su teme kojima se bavi Sajfertova, i sve to ispripovedano je stilom zavaravajuće jednostavnosti… Provokativno i veličanstveno."

THE TIMES

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Mračna komora".

Komentari čitalaca o knjizi "Mračna komora"

Upišite komentar...

Rejčel Sajfert, biografija

Ćerka Nemice i Australijanca, Rejčel Sajfert je rođena 1971. u Oksfordu. Živi u Berlinu. Mračna komora je njen prvi roman.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga