Mumije ujutro

Mumije ujutro
Oblast:Knjige za decu
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Tajanstvena kućica na drvetu. Na vrhu najvišeg hrastovog stabla u šumi. U nju se dugo penješ mornarskim lestvicama. Uvučeš se kroz prorez na podu u obliku slova M. Kućica je puna knjiga. Odabereš jednu po tvojoj želji i meri, otvoriš neko uzbudljivo mesto i glasno kažeš želju. Kada otvoriš oči čarobna kućica preseli te u neko sasvim drugo vreme...
Ovoga puta sedmogodišnja Eni i njen godinu i po stariji brat Džek našli su se u starom Egiptu pre 5000 godina. Do piramide-kraljevske grobnice odveo ih je veliki crni mačak. On se pojavljivao uvek u pravom trenutku, da im pomogne u opasnosti i pronalasku izlaza iz mnoštva mračnih hodnika i neizvesnih događaja.
Na putovanjima kroz vreme, Džek je uvek beležio najvažnije stvari. Šta je sarkofag, šta fatamorgana, zašto su hodnici kroz piramide imali lažne prolaze, šta su odnosili pljačkaši grobnica, kako se pravi mumija, šta je skiptar, kako se čitaju hijeroglifi, zašto žena od vazduha ne može da upotrebi naočare, čemu služi svileni zeleni obeleživač za knjige sa velikim vezenim slovom M, - sve to je u slici i reči Džek uneo u svoju beležnicu.
Eni i Džek upoznali su Hutepi, kraljicu Nila, ženu od vazduha koja nije mogla da izađe iz Podzemlja u kome je živela 1000 godina posle smrti i da pređe u Sledeći život.
Kako se čitaju slova-slike možeš i ti da saznaš, ako pročitaš knjigu Mumije ujutru.
Ona ti nudi mnoga tajanstvena mesta i otkriće šta je za ljude u starom Egiptu značila Knjiga mrtvih.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Mumije ujutro".

Komentari čitalaca o knjizi "Mumije ujutro"

Upišite komentar...

Meri Poup Ozborn, biografija

Meri Poup Ozborn je autor preko pedeset knjiga i bavi se pisanjem više od dvadeset godina. Prvi put je počela da piše o jedanaestogodišnjoj devojčici čije su dogodovštine bile i njene lične. Njen čuveni serijal Čarobna kućica na drvetu putuje kroz vreme u kome žive dinosaurusi, vitezovi, mumije, pirati i nindže, i odlazi u tropske šume, stiže do Meseca, koralnih grebena, posećuje američke Indijance, Afriku i Arktik. Zahvaljujući ovom serijalu proputovala je škole širom Amerike i upoznala se sa hiljadama dece. Zajedno sa njima je otkrila d...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga