Muzičke slikovnice osamdesetih

Muzičke slikovnice osamdesetih
Oblast:Razno
Izdavač:Službeni Glasnik

U ovoj knjizi pisac se bavi istraživanjem na koji način je došlo do velike ekspanzije video spotova praćenih muzikom što u potpunosti odgovara stihu iz pesme Buggles-a: "Video killed the radio star."
Petar Jončić piše o fenomenu muzičkih video-spotova za vreme osamdesetih, i njegovo istraživanje je fokusirano na reditelje i kako su oni spajali muziku sa spotovima.
Vrlo interesantno polje proučavanja koje do sada niko nije istraživao. Knjiga za ljubitelje muzike, a pogotovu za one koji vole muziku osamdesetih!

Komentari čitalaca o knjizi "Muzičke slikovnice osamdesetih"

Upišite komentar...

Petar Jončić, biografija

Petar Jončić diplomirao je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu i magistrirao na Studijama filma i medija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Kao novinar i kritičar radi od 1997. godine. Tekstove i intervjue pisao je za Dnevni telegraf, a filmske kritike i eseje o umetnosti objavljivao je u Književnom listu, Domusu, Zlatnoj gredi, Evropi, časopisima OK, 3+4, TFT i emitovao ih u emisiji Hronika na Radio Beogradu 3. Objavio je knjigu Filmski jezik Želimira Žilnika (nagrada Dušan Stojanović za najbolju studiju o fil...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Petar Jončić

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga