Ne osvrći se

Ne osvrći se
Oblast:Trileri
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Potom je nazvao štab i zatražio vozilo hitne pomoći, forenzičare, fotografa i tehničare. Objasnio im je kojim putem da idu kako bi mogli da stignu kolima. Zamolio ih je da parkiraju podalje da ne bi uklonili moguće tragove automobilskih guma. Onda je potražio mesto gde bi mogao da sedne i odabrao najravniji kamen. Skare se smestio pored njega. Nemo su zurili u njene bele noge i plavu ravna kosu koja je dopirala do ramena. Ležala je na boku, skoro u položaju fetusa. Ruke su joj bile sklopljene na grudima, noge savijene u kolenima. Vetrovka joj je lagano prekrivala telo do butina. Bila je čista i suva.

U podnožju planine Kolen leži seoce u kome se deca bez straha igraju na ulicama. Ali taj spokoj će zauvek uzdrmati jezivi prizor gole devojke čije telo je pronađeno na obali jezera.
Inspektor Sejer – oštrouman, ogrubeo i zagonetan – pozvan je da istraži slučaj. Samo on može otkriti tamne strane ove tihe zajednice, skrivene dubokim porodičnim vezama...

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Ne osvrći se".

Komentari čitalaca o knjizi "Ne osvrći se"

Upišite komentar...

o knjizi "Ne osvrći se"

08.12.2013. — Ne zovu bez razloga Karin Fosum norveskom kraljicom kriminalistickih romana. Inspektori Sejer i Skare su na visini zadatka, pronalaze nago telo 15-ogodisnjakinje. Na prvi pogled rec je o seksualnom manijaku. Da li je? Sta se to krije u devojcinoj proslosti sto ju je nateralo da postane sasvim druga osoba? Kraj knjige jedino K.Fosum moze tako da zamrsi. Genijalno kao i do sada. Knjiga se cita bez daha.

Karin Fosum, biografija

Karin Fosum je rodjena 6. novembra 1954. u Sanefjuru u Norveškoj. Proslavljena je autorka kriminalističke fikcije i danas je poznata kao “Norveška kraljica zločina”. Njeni književni počeci vezani su za pisanje poezije, a svoju prvu zbirku pesama objavila 1974. kada je imala 20 godina i kada je dobila nagradu za  debitantsko delo Tarjej Ivesos. Autorka je međunarodno uspešnog bestselera, serijala kriminalističkih romana o inspektoru Konradu Sejeru, koji je preveden na preko 16 jezika. Za svoj roman Ne osvrći se, Laguna 2008, osvojila je na...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Karin Fosum

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga