Nedelja na bazenu u Kigaliju

Nedelja na bazenu u Kigaliju
Oblast:Drama
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

ROMAN GODINE PO IZBORU "La Presse"

Bernar Valkur je novinar. Bio je svedok gladi u Etiopiji. Doživeo je rat u Libanu. Nema ničeg novog što bi mogao da spozna kad je reč o užasima koje su ljudi sposobni da počine. Iz čiste dokolice je prihvatio da, početkom devedesetih, ode u Ruandu kako bi uspostavio televizijsku stanicu.

Ovim izuzetnim delom, bolnim za duh, teškim za naš rod, ući ćete u zemlju mrtvih i u posmrtnom maršu koračati zajedno sa belim čovekom koji iznad svega voli crnu ženu u samom srcu Afrike crvene od krvi.

Prvi roman Žila Kurtmanša ne samo da je osvojio svet preko noći i postao bestseler u svim zemljama u kojima je objavljen, nego je i postavio neka suštinska pitanja na koja malo ko od nas želi da odgovori.

„Ući u ovo štivo znači zakoračiti u jedan svet u kojem se sunce više ne rađa.” - Žan-Pol Diboa, Le Nouvel Observateur

„Ova freska humanističkog naboja kojeg ne bi porekli ni Alber Kami ili Grejem Grin – roman je godine.” - Stenli Pean, La Presse

Komentari čitalaca o knjizi "Nedelja na bazenu u Kigaliju"

Upišite komentar...

Žil Kurtmanš, biografija

Žil Kurtmanš, kanadski pisac i novinar, rođen je 1943. godine u Montrealu. Radio je kao dopisnik iz inostranstva, naročito iz Afrike, a posebno se interesovao za međunarodnu politiku i zemlje trećeg sveta. Bavi se novinarstvom od 1962, tvorac je brojnih emisija na radiju i televiziji, kao i dnevnika Le Jour. Učestvovao je i u realizaciji serije angažovanih dokumentarnih filmova. Nedelja na bazenu u Kigaliju je tokom godinu dana bila na prvom mestu top-liste bestselera u Kanadi. Ovaj roman je prenesen i na filmsko platno 2006. godine u rež...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga