Nemoj da me zaboraviš

Nemoj da me zaboraviš
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

„Puna čežnje, dobro napisana i krajnje smešna.“ - The New Yorker

Ovaj komičan i zajedljiv roman savršen je za svakog ko poželi da se s nostalgijom osvrne na svoj život i upita da li ga je mogao drugačije proživeti da je...

Lilijan Kertis ima trideset osam godina i zadovoljna je svojim životom. Uživa u svakodnevnoj rutini producentkinje njujorške tok-šou emisije. Njen odnos s mužem nije uzbudljiv ali ona je time zadovoljna. Najsrećnija je kada uveče stigne kući i uvuče se u pidžamu. A onda je iznenada, kao iz vedra neba, pogađa šokantna vest: muž želi razvod.

Potresena, Lilijan uzima odsustvo s posla i vraća se roditeljima u predgrađe Nju Džerzija. U svojoj dečjoj sobi, gde posteri Djuran Djurana i grupe Skviz ukrašavaju zidove, pronalazi da su sećanja na doživljaje iz srednje škole pravi melem za njene probleme. U želji da ponovo proživi tinejdžerske dane ponovo sluša stare kasete, miri se s drugaricom iz srednjoškolskih dana koju je nekada izneverila i s uzbuđenjem iščekuje proslavu dvadesetogodišnjice mature generacije 1988. Srednje škole Betel. Lilijan u tome vidi šansu da obnovi vezu sa davno izgubljenim momkom Kristijanom Samersom, koji će takođe doći na proslavu. Hoće li ta veza biti kao iz bajke ili će idealizovanje prošlih vremena biti mač sa dve oštrice?

Komentari čitalaca o knjizi "Nemoj da me zaboraviš"

Upišite komentar...

o knjizi "Nemoj da me zaboraviš"

08.12.2013. — Boreci se da prihvati razvod, Lilijan se ponovo vraca u kucu svojih roditelja. Njena soba joj vraca uspomene na tinejdzerske dane i jedva ceka proslavu 20 god.mature da ponovo ozivi hemiju izmedju njenog bivseg decka i nje. Tek pronalazeci dnevnik iz njenog detinjstva, shvata da je sve lose uspomene potisnula i idealizovala proslost. Lagani ciklit koji sadrzi dosta autorkinih poruka kako da budemo zadovoljni svojim zivotom.

Džensi Dan, biografija

Džensi Dan je odrasla u Četamu, u Nju Džerziju. Od 1989. do 2003. godine radila je kao novinar u časopisu Roling stoun, za koji je napisala dvadeset naslovnica, između ostalih profile Madone i Breda Pita. Pisala je i za druge publikacije, kao što su GQ (gde je pet godina imala redovnu mesečnu rubriku u kojoj je davala seksualne savete), Vog i Njujork tajms. Od 1996. do 2001. radila je kao vi-džej za MTV2. Sledeće godine je pisala tekstove iz sveta razonode za Gud morning Amerika. Često piše za časopis O, Opra Magazin, uključujući redovnu ...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga