Nežna je noć

Nežna je noć
Oblast:Beletristika
Izdavač:Arete

Ovaj roman nije dostigao veliku slavu, iako je pisac smatrao da će nadmašiti uspeh ,,Velikog Getsbija". Pretpostavlja se da, baš zato što je izašao u jeku Velike depresije, niko nije bio zainteresovan da čita o ludim žurkama bogatih, pa zbog toga i nije postigao veliki uspeh.
Ficdžerald stvara psihički složene likove, potom ih pušta da zažive, i onda ih, tako samostalne, prati na svakom koraku i tumači im gestove, pokrete i reči dok ga oni sami vode kroz svoje ambicije, tragedije, snove, iluzije.

Komentari čitalaca o knjizi "Nežna je noć"

Upišite komentar...

F. Skot Ficdžerald, biografija

Frensis Skot Ficdžerald (1896–1940) bio je američki pisac romana i kratkih priča čiji bi se književni rad mogao smatrati paradigmom doba džeza, termina koji je sam stvorio. On je jedan od velikana američke književnosti dvadesetog veka, pripadnik briljantne, takozvane „izgubljene generacije“ zajedno sa Foknerom, Hemingvejem, Dos Pasosom i Tomasom Vulfom. Dvadesetih godina devetnaestog veka živeo je u Parizu. To je bio period proveden u boemskoj i književnoj atmosferi s naglašenom kosmopolitskom vizurom. Napisao je pet romana (poslednji je ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) F. Skot Ficdžerald

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga