Nikolas Niklbi 1-2

Nikolas Niklbi 1-2
Oblast:Klasična književnost
Izdavač:Otvorena knjiga

Nakon očeve smrti i njegovih loših poslovnih investicija, porodica Niklbi je postala jako siromašna. Nikolas je primoran da potraži pomoć od strica Ralfa, koji mu nalazi posao u Jorkširu, u školi za problematične dečake.
Na tom poslu, Nikolas će sresti različite likove i suočiće se sa raznim nedaćama. Kroz sudbinu glavnog lika, Dikens maestralno prikazuje porodične i društvene odnosne svoga doba, a kao i uvek, dotiče se kritike društva i njegovih tvorevina.

Komentari čitalaca o knjizi "Nikolas Niklbi 1-2"

Upišite komentar...

Čarls Dikens, biografija

Čarls Džon Hafem Dikens (engl. Charles John Huffam Dickens; Lendport, 7. februar 1812 — Hajam, 9. jun 1870) je najznačajniji engleski romanopisac XIX veka. Njegova dela pripadaju ranoj fazi realizma. Dok je bio dete njegova porodica je često menjala mesto boravka u potrazi za poslom. Na kratko se školovao u privatnoj školi. Nakon što mu je otac uhapšen zbog nevraćanja dugova, Čarls je 10 sati dnevno radio u fabrici. Kad je odrastao, počeo je da radi kao novinar. Napisao je više obimnih romana. O tome koliko je njegov rad bio popu...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga