Nit lepote

Nit lepote
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Leto je 1983, a mladi Nik Gest doselio se na Noting Hil, u potkrovlje kuće porodice Feden: Džeralda, ambicioznog novog konzervativnog poslanika, njegove bogate supruge Rejčel i njihove dece Tobija i Ketrin. Niku je Tobi bio idol na Oksfordu, ali će mu u Londonu problematična Ketrin, porodična kritičarka i buntovnica, postati i prijateljica i neprijatna odgovornost.
Dok zemlja cveta osamdesetih godina, Nik, neupućen u politiku i novac, postaje deo sveta porodice Feden – velikih zabava, iznenađujućih savezništava, čitave parade komičnih i pretećih čudovišta. U eri beskrajnih mogućnosti, Nik otkriva da može da se bavi lepotom – opsesijom kojoj se pokorava baš kao što se njegovi prijatelji pokoravaju moći i bogatstvu.
Nit lepote rasprostire se preko četiri izuzetne godine promena i tragedije. Bogato izatkana, emocionalno nabijena, razoružavajuće smešna, predstavlja vrhunac opusa jednog od najboljih pisaca na engleskom govornom području.

„Roman koji je zaslužio Bukerovu nagradu više od ijednog prethodnog dobitnika.“
The Sunday Times

„Holingherstova Nit lepote je zaslužila svu pompu koja je prati.“
Daily Telegraph

„Teško je dovoljno nahvaliti prošlogodišnjeg dobitnika Bukerove nagrade. Ali, možda je dovoljno reći da je Holingherstova slika osamdesetih hipnotički dobra.“
Evening Standard

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Nit lepote".

Komentari čitalaca o knjizi "Nit lepote"

Upišite komentar...

Alan Holingherst, biografija

Alan Holingherst je rođen 1954. Autor je jednog od najhvaljenijih debitantskih romana pretposlednje decenije 20. veka – Bazenske biblioteke (1988) – a 1993. svrstan je i među najbolje mlade britanske romansijere. Njegov drugi roman, The Folding Star, osvojio je Memorijalnu nagradu Džejms Tejt Blek, a 1994. ušao je i u uži izbor za Bukerovu nagradu. Njegov četvrti roman, Nit lepote, dobitnik je Bukerove nagrade za 2004. godinu. Alan Holingherst je radio za Times Literary Supplement od 1982. do 1995.... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Alan Holingherst

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga