Odlasci

Odlasci
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
ISBN:978-86-521-0940-1
 Odlomak iz knjige

Predstavljamo vam sedam kratkih priča Tonija Parsonsa, zasnovanih na njegovom sedmodnevnom boravku na aerodromu Hitrou u svojstvu zvaničnog aerodromskog pisca.

Ovo je Hitrou kakav nikad niste videli – tajni grad naseljen sa sedamdeset pet miliona putnika koji prođu kroz njega svake godine, mesto na kom se putovanja i snovi završavaju, ili počinju.

Od genijalnih dvadesetogodišnjaka koji vladaju nebom iz Kontrolnog tornja do tihog čoveka koji se stara o psima, lavovima i prokrijumčarenim zvečarkama u Centru za prijem životinja, od imigracione službenice koja je videla i čula sve što postoji do vatrogasaca koji svoje veštine usavršavaju izazivajući požare u zelenom avionu, od naoružanih policajaca koji motre na moguće teroriste do pilota koji je dodirnuo Božje lice – Hitrou vrvi od života.

U Odlascima, svojoj prvoj zbirci priča, Toni Parsons nas vodi duboko u utrobu tajnog grada, u mesto najneverovatnijih priča i neočekivanih sudbina.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Odlasci".

Komentari čitalaca o knjizi "Odlasci"

Upišite komentar...

o knjizi "Odlasci"

09.12.2013. — Druga knjiga koju sam procitala od ovog pisca i utisak je jos bolji. Preporucujem vam ove lagane pricice sa Hitrou aerodroma kroz koji prolaze razni likovi sa svojim brigama i problemima koje nose od kuce ili vracaju kuci, zivot radnika koji se brinu da sve protice u najboljem redu, pilota, kontrolera. Veoma opustajuca i prijatna knjiga koja ce vam mozda u nekom trenutku izmaci tlo pod nogama, ali ne brinite jer ce vas podici u visine i vratiti na mesto, a da vi to i ne primetite.

Toni Parsons, biografija

Toni Parsons je rođen u siromašnoj porodici u londonskom Ist Endu. Kada mu je bilo dvadeset godina zaposlio se u fabrici za proizvodnju džina. Potom je postao muzički novinar i pratio je eksploziju panka i novog talasa. Parsons se oženio koleginicom, a kada su se razveli dodeljeno mu je starateljstvo nad njihovim četvorogodišnjim sinom. Toni Parsons je sin bivšeg marinca kojem je dodeljen Orden za izuzetnu službu tokom Drugog svetskog rata, što je drugo po važnosti odlikovanje u britanskoj vojsci...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Toni Parsons

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga