Oko vremena - I deo

Oko vremena - I deo
Oblast:Razno
Izdavač:Laguna

"Puno poetičnosti, naučne maštovitosti i osobene klarkovske duhovitosti".
The New Yorker

"Očaravajuća slika fantastične budućnosti."
Newsweek

Posle senzacionalnog uspeha svog prvog tandemskog dela, romana Svetlost drugih dana, Artur Klark i Stiven Bakster ponovo su udružili spisateljske snage, podarivši nam Oko vremena – prvi deo u seriji Vremenska odiseja.
Iz bezmernih kosmičkih dubina dolazi rasa Prvorođenih da na Zemlji izvrši opit kolosalnih razmera. Iz raznih epoha u rasponu od dva miliona godina, oni će uzimati segmente naše planete da biod njih načinili novi svet. Na njemu će se u istom vremenu naći najstariji čovekoliki majmuni i žitelji dvadeset prvog veka, vojska Aleksandra Makedonskog i horde Džingis-kana, podanici kraljice Viktorije i budistički sveštenici. Nad svima njima, koji grozničavo pokušavaju da pronađu svoje mesto u novom poretku stvari, lebde Oči Vremena, tajanstvene, nedodirljive kugle koje prkose svim zakonima fizike i koje kriju zagonetne pobude svojih tvoraca.

"Originalnost i domišljatost koje vas ostavljaju bez daha. Upečatljiva parada čuda!"
The Washington Post

"Naprosto je neverovatno koliko je ova knjiga istovremeno domišljata i uzbudljiva."
The New York Times Book Review

Komentari čitalaca o knjizi "Oko vremena - I deo"

Upišite komentar...

Artur Klark i Stiven Bakster, biografija

Artur Klark smatra se najvećim piscem naučne fantastike svih vremena, a i u mnogo drugih pogleda uživa veliki međunarodni ugled. Tako je, na primer, iz jednog njegovog rada objavljenog 1945. proistekla satelitska tehnologija. Klarkove knjige – prozne i naučnopopularne – prodate su u tiražu od preko sto miliona primeraka širom sveta. Godine 1956. emigrirao je na Šri Lanku gde je živeo sve do smrti do marta 2008. godine. Stiven Bakster je inženjer koji je diplome stekao na univerzitetima u Kembridžu i Sautemptonu. Spisateljsku slavu doneli ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Artur Klark i Stiven Bakster

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga