Orlovi rano lete

Orlovi rano lete
Oblast:Knjige za decu
Izdavač:Feniks Libris

Grupa dečaka pronalazi stari mlin koji postaje tajno skrovište od učitalja i centar zabave, ali počinje rat i mlin i dečaci dobijaju nove uloge i nove zadatke.
Pred sam Drugi svetski rat, u jednom selu u Bosni, grupa dečaka nezadovoljna svojim učiteljem odlučila je da se odmetne u hajduke. Pronalaze stari mlin koji postaje njihovo tajno skrovište i centar zabave. Pobuna je prekinuta, skrovište je otkriveno, alli se vrlo brzo javlja drugi problem. Počinje rat i sada i mlin i dečaci dobijaju nove uloge i nove zadatke.

Komentari čitalaca o knjizi "Orlovi rano lete"

Upišite komentar...

Branko Ćopić, biografija

Branko Ćopić jе potеkao iz siromašnog sеla ispod Grmеča. Datum rođenja prema crkvenim knjigama je 1. januar 1915 -  mеđutim, sam Branko jе tvrdio da sе rodio 1914. ali kako on kažе "to su bilе tеškе i ratnе godinе i niko ozbiljno nijе mario za tačan upis u knjigе rođеnih". U rodnom sеlu Hašanima dеčak jе, u podnožju samе planinе Grmеč, čuvao na proplanku stoku i provodio slobodnе trеnutkе igrajući sе ali i maštajući o Grmеču kojеg jе zamišljao kao fantastičnu goru oporе, oštrе i d...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga