Oskar i gospođa u ružičastom mantilu

Oskar i gospođa u ružičastom mantilu
Oblast:Komedija
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Ova knjiga objedinjuje pisma koja je jedno desetogodišnje dete pisalo Bogu.

Pronađena su zahvaljujući baka Ruži, jednoj gospođi u “ružičastom mantilu” koja ga je redovno posećivala u dečjoj bolnici. Ta pisma opisuju dvanaest dana u Oskarovom životu, dvanaest komičnih i poetičnih dana, dvanaest dana ispunjenih smešnim i komičnim likovima.

Po svemu sudeći, biće to poslednjih dvanaest dana u Oskarovom životu. Ali zahvaljujući baka Ruži, koja se svakim danom sve više vezuje za Oskara, tih dvanaest dana ući će u legendu.

BESTSELER GODINE U FRANCUSKOJ!

Komentari čitalaca o knjizi "Oskar i gospođa u ružičastom mantilu"

Upišite komentar...

Erik-Emanuel Šmit, biografija

Erik-Emanuel Šmit rođen je 1960. u Lionu. Tokom studija izučavao je muziku i književnost. Godine 1983. diplomirao je filozofiju na Ecole Normale Supérieure, a 1987. je i doktorirao. Šest godina kasnije, posle sjajnih odziva na njegov književni rad, odlučuje da se potpuno posveti pisanju. Šmit je pre svega pozorišni pisac. Dobitnik je nagrade Francuske akademije nauka za celokupno pozorišno delo, a mnogi njegovi komadi, od prvog, izvedenog 1991, pa do danas, višestruko su nagrađivani, sa još mnogo više nominacija. Tokom tri meseca, za svak...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Erik-Emanuel Šmit

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga