Plen

Plen
Oblast:Fantastika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

U pustinji Nevada, jedan eksperiment se oteo kontroli. Oblak nanočestica – mikrorobota – pobegao je iz laboratorije. Oblak koji sam sebe održava i može da se razmnožava. Inteligentan je i uči na osnovu iskustva. Praktično gledano, živ je.
Programiran je kao lovac. Razvija se brzo i svakim satom je sve smrtonosniji.
Propao je svaki pokušaj njegovog uništenja.
A ljudska rasa je njegov plen.

Do sada možda najuzbudljiviji roman Majkla Krajtona priča o mehaničkoj kugi i očajničkim naporima šačice naučnika da je zaustavi. Zasnovan na najnovijim naučnim činjenicama, Plen nas kroz zastrašujuće napetu priču uvodi u novi svet nanotehnologije i veštačke, distribuirane inteligencije. Plen je roman koji nećete moći da odložite.
Zato što vreme ističe.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Plen".

Komentari čitalaca o knjizi "Plen"

Upišite komentar...

Majkl Krajton, biografija

Iako je završio studije medicine kao briljantan i nagrađivan student, Majkl Krajton se nikad nije bavio lekarskom praksom. Još kao tinejdžer zainteresovao se za kriminalističke i horor priče, koje je počeo i da piše u svojim dvadesetim, da bi 1968. bio i nagrađen jednom od najznačajnijih žanrovskih nagrada, Edgar Alan Po, koju dodeljuje udruženje američkih pisaca misterija. Istu nagradu osvojio je još jednom, 1980. godine. Majkl Krajton je autor velikog broja priča, romana i filmskih scenarija (pomenimo samo Park iz doba Jure i Kongo), a ...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Majkl Krajton

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga