Pomor i strah

Pomor i strah
Oblast:Razno
Izdavač:Laguna

Godina je 1795. i Sremom hara opasna bolest poznata kao crna smrt ili kuga. Samo u ovoj varoši odnela je više od 2500 života za manje od godinu dana.
Sveštenik Stevan Vezilić i lekar Andrija Budai, staratelji duše i tela svojih sugrađana, dobili su zadatak da stanovnicima pruže svaku vrstu pomoći - da uteše bolesne i njihove bližnje, da ublaže bolove i strah, i da uz pomoć austrijskih vlasti otvore karantin i zaustave epidemiju.
U narodu se širi glasina da kugu šuri prelepa devojka pepeljastih očiju sa belim plaštom, koja se ponekad pojavljuje po sremskim selima. Ali samo Budai i Vezilić znaju pravu istinu...
Uplićući istorijske događaje i likove u radnju, pisac uspeva da, uprkos teškoj temi, dočara vreme i običaje jedne epohe, u kojoj su se na ovim prostorima pomešali običaji, narodi, verovanja i kulture.

Komentari čitalaca o knjizi "Pomor i strah"

Upišite komentar...

Vule Žurić, biografija

Vule Žurić je rođen u Sarajevu 1969. Do sada je objavio knjige priča: Umri muški, 1991, Dvije godine hladnoće, 1995, U krevetu sa Madonom, 1998, Valceri i snošaji, 2001 i Mulijin ruž, 2003, romane: Blagi dani zatim prođu, 2001, Rinfuz, 2003, Tigrero, 2005, Crne ćurke i druga knjiga crnih ćurki, 2006, Mrtve brave, 2008. i Narodnjakova smrt, 2009. Autor je radio-drama: Omča od hartije, posvećene životu i smrti Bore Stankovića, Čovek bez peripetija, posvećene Milanu Rakiću, Ostrvo Uskoković, posvećene Milutinu Uskokoviću, Crni glas za belu h...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Vule Žurić

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga