Porodica

Porodica
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Šta je porodica? Puzo je prvi put odgovorio na ovo pitanje kada je stvorio nezaboravne Korleoneove, koji su zauvek postavili kriterijume krvne odanosti. Sada, trideset godina kasnije, Puzo nas nagrađuje svojim konačnim stavom po ovom pitanju, remek-delom koje kruniše njegovu izuzetnu karijeru: pričom o najmoćnijoj porodici u italijanskoj istoriji – Bordžijama.

U “Porodici” ovaj neponovljivi pisac vraća čitaoca u Rim petnaestog veka, gde mu otkriva ekstravagantnost i spletke Vatikana onako sigurno kako je to svojevremeno uradio sa tajnama Mafije. U središtu priče nalazi se Rodrigo Bordžija, Papa Aleksandar VI, čovek čija je pohlepa za moći, raskoši i ženama mogla da se meri jedino s njegovom ljubavi prema svojoj porodici. Okružen je svojom neobičnom decom – među kojima su lepa, samouverena, Lukrecija i strasni ratnik Čezare, Makijavelijev prijatelj i inspiracija. Njihove dramatične priče čine simfoniju ljudskih osećanja i reagovanja, od ponosa preko ljubavi, izdaje i ljubomore, do smrtonosnog gneva. Vreme u kojem žive, mesto i likovi oslikani su u svoj svojoj veličini u sagi koja je večna koliko i savremena.

Delo na kojem je Mario Puzo radio poslednje dve decenije svog života, »Porodica«, predstavlja poslednji trijumf jednog od najvećih pripovedača našeg vremena.

 

Puzo je u ovaj roman uložio mnogo truda i to se vidi. Reč je o jednom od njegovih najboljih ostvarenja. Priča je pitka, puna detalja, sa izvanredno izvajanim likovima.
Booklist

 

Blistavo i strasno, remek-delo koje staje rame uz rame s Puzovim najvećim dostignućima.
Nikolas Pileđi

Komentari čitalaca

Puzova opčinjenost Bordžijama transformisala se u uzbudljivu knjigu i promenila mi stereotipno mišljenje o poznatoj porodici trovača.

pošiljalac Lords

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Porodica".

Komentari čitalaca o knjizi "Porodica"

Upišite komentar...

Mario Puzo, biografija

Mario Puzo je rođen u Njujorku gde je, po završetku vojne službe u Drugom svetskom ratu, pohađao Njujoršku školu za socijalna istraživanja kao i Univerzitet Kolumbija. Njegov najprodavaniji roman Kum pojavio se nakon romana koje su kritičari veoma dobro ocenili: Tamna Arena (1955) i Srećni hodočasnik (1965). Godine 1978, izdao je roman Budale umiru, posle koga slede: Sicilijanac, Četvrti Kenedi (1991) i Poslednji Don (1996), koji je postao međunarodni bestseler kao i jedna od najgledanijih televizijskih...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Mario Puzo

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga