Poslednja tura

Poslednja tura
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

Roman koji je 1996. godine osvojio Bukerovu nagradu, i po kojem je snimljen film sa Bobom Hoskinsom, Dejvidom Hemingsom, Helen Miren i Majklom Kejnom u glavnim ulogama.

Četiri čoveka, nekada bliski Džeku Dodsu, mesaru iz Londona, okupljaju se da bi ispunili njegovu poslednju želju: da rasprše njegov pepeo u more. Iz razloga koji su samo njoj poznati, Džekova udovica, Ejmi, odbija da im se pridruži. Ono što je na površini priča o jednostavnom, mada nesvakidašnjem izletu, zapravo je do sada najdirljivije Sviftovo istraživanje složenosti i odvažnosti običnih života.

 

"Nadahnuto… Do sada njegov najbolji roman."

Guardian

 

"Tragično, komično i neočekivano ganutljivo."

Daily Mail

 

"Trijumf… Roman koji hrabro govori o ljudskoj prolaznosti i koji isto tako odaje počast ljudskoj izdržljivosti."

Sunday Times

 

"Poslednja tura potvrđuje da je Svift jedan od najvećih savremenih hroničara predela i sećanja."

Observer

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Poslednja tura".

Komentari čitalaca o knjizi "Poslednja tura"

Upišite komentar...

Grejem Svift, biografija

Grejem Svift rođen je u Londonu 1949. Studirao je na Kembridžu. Godine 1980. objavljuje prvi roman, Vlasnik prodavnice slatkiša, priču o jednom danu u životu obeshrabrenog i rezigniranog prodavca. Sledeće godine izlazi roman Shuttlecock, u kom narator postaje opsednut očevim iskustvima iz II svetskog rata. Roman osvaja nagradu Džefri Fejber i Sviftu krči put ka vrhu britanske književne scene, gde ovaj i dospeva 1983. romanom Zemlja vode (Waterland) i biva nominovan među dvadeset najboljih najboljih mladih britanskih pisaca. Ovaj roman o r...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Grejem Svift

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga