Pradevojčica

Pradevojčica
Oblast:Knjige za decu
Izdavač:Pčelica
ISBN:9788660891039

Pradevojčica je roman o devojčici Gavi i praistorijskoj civilizaciji. U knjizi je na romantičan način opisan život ove devojčice i uopšte način života i običaji u ovoj civilizaciji. Praistorijski ljudi su imali drugačije običaje i verovanja, najviše su se bavili lovom i od toga su i živeli. Najveći strah bio im je da ne ostanu gladni.
Devojčica Gava je vredna, pametna, ali i umetnička duša. U jednoj maloj pećini stvara svoja umetnička dela. Nakon smrti dečaka Buka ona postaje neutešna i tužna, ali pojavljuje se Nepoznati koji menja njen život i život svih ostalih stanovnika Belih Pećina.

Komentari čitalaca o knjizi "Pradevojčica"

Upišite komentar...

Desanka Maksimović, biografija

Desanka Maksimović je rođena 16. maja 1898. godine kod Valjeva. Bila je srpska pesnikinja, profesorka književnosti i članica Srpske akademije nauka i umetnosti. Odmah posle njenog rođenja, njen otac, koji je bio učitelj, je dobio premeštaj, te se porodica odselila u Brankovinu. U Brankovini je provela detinjstvo, a u Valjevu je završila gimnaziju. Početkom avgusta 1933. godine udala se za Sergeja Slastikova. Nije imala dece. Studirala je na odeljenju za svetsku književnost, opštu istoriju i istor...... Pročitajte opširnije ►

Druge knjige autora(ke) Desanka Maksimović

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga