Pred haškim tribunalom (komplet knjiga)

Pred haškim tribunalom (komplet knjiga)
Oblast:Istorija
Izdavač:Srpska radikalna stranka

Sudski proces koji je protiv dr Vojislava Šešelja vođen u Haškom tribunalu od prvog dana pritvora 24. februara 2003. godine, do privremenog puštanja na slobodu 12. novembra 2014. godine, obeležilo je sistematsko kršenje osnovnih ljudskih i procesnih prava otuženog. Ogromno interesovanje javnosti na najbolji način odslikava činjenica da je više od milion i dvesta hiljada punoletnih građana Srbije potpisalo peticiju kojom je od RTS-a zahtevano da suđenje dr Vojislavu Šešelju direktno prenosi.

Direktni prenosi i snimci suđenja koji su često emitovani do ranih jutarnjih sati često su bili najgledaniji program o kome se pričalo i koji se prepričavao. Istorijsku i pravnu vrednost briljantne Šešeljeve odbrane, fascinantnog pravničkog znanja, ali i nezaboravnih replika kojima je dr Šešelj pokazivao superiornost nad haškim tužiocima prepoznavali su kako doktori pravnih nauka tako i običan narod.

Kako bi svoj haški trijumf ovekovečio, dr Šešelj je, kako je suđenje odmicalo, u deset tomova objavio deo po deo sudskih spisa koje sadrže svaku reč izgovorenu u sudnici, kompletne izjave svih svedoka, sve podneske sudskih veća, tužilaštva, sekretarijata i optuženog kako u glavnom tako i u tri postupka za nepoštovanje suda.

Uz Šešeljeve bravure tokom njegovog procesa, posebnu vrednost svakako ima i njegovo svedočenje u procesu koji je u Hagu vođen protiv Slobodana Miloševića. Zahvaljujući tom iskrenom, činjenicama potkrepljenom svedočenju, Slobodan Milošević bi, da je živ dočekao presudu, bio oslobođen svih optužbi koje su mu haški tužioci stavljali na teret.

Komplet sadrži 11 knjiga:
Pretpretresna faza haškog procesa
Pretresna faza haškog procesa - prvi deo
Pretresna faza haškog procesa - drugi deo
Pretresna faza haškog procesa - treći deo
Pretresna faza haškog procesa - četvrti deo
Pretresna faza haškog procesa - peti deo
Pretresna faza haškog procesa - šesti deo
Pretresna faza haškog procesa - sedmi deo
Pretresna faza haškog procesa - osmi deo
Kraj pretresne faze i procesi za nepoštovanje suda
Svedok odbrane Slobodana Miloševića u haškom procesu

Komentari čitalaca o knjizi "Pred haškim tribunalom (komplet knjiga)"

Upišite komentar...

Druge knjige autora(ke) Dr. Vojislav Šešelj

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga