Prestup

Prestup
Oblast:Beletristika
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

London, 1849. Prestonica živi u strahu. Vlada kolera, a niko ne zna šta joj je uzrok niti koliko dugo će epidemija trajati. Ser Čarls Kuper, istaknuti poslanik i poslovni čovek, smatra da je London previše opasan za njegovu mlađu kćer, neobično lepu ali nespokojnu Harijet, pa je šalje na selo - bez njene voljene sestre Meri.

Rašolm je svetovima udaljen od Londona, pun neobičnih veza: tu je rođak Edvard sa svojim uzbudljivim planovima o novom životu na Novom Zelandu, tetka Lukrecija, zavisnik o popodnevnom vinu i laudanumu, ali i zastrašujuća ledi Kingdom i njena dva poželjna nedostižna sina. Međutim, Rašolm nudi tek privremeni predah Harijet, koja žudi da se vrati svojoj sestri.

Kada se Harijet najzad vrati kući, London postaje opasniji po nju nego ikada pre. Ugroženi su joj zdravlje, sloboda - pa čak i zdrav razum. Mora da beži. Može li mlada, bespomoćna devojka da promeni svoj život? Može li i ona da se ukrca na brod? Shvata li uopšte da će je, ukoliko to učini, više osoba goniti doslovce do nakraj sveta?

 

"Izvrsno...u potpunosti oživljava jedno davno prošlo vreme"

New Zeland Herald

"Veoma potresna priča, naprosto odiše viktorijanskom atmosferom"

Woman and Home

"Majstorski izvedeno"

Miror

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Prestup".

Komentari čitalaca o knjizi "Prestup"

Upišite komentar...

Barbara Juing, biografija

Barbara Juing je novozelandski pisac i priznata glumica koja je upravo objavila svoj četvrti roman Prestup. Njeni prethodni romani, A Dangerouz Vine i The Actresses, naišli su na izuzetan prijem u mnogim zemljama u kojima su prevedeni. Barbara Juing je završila Kraljevku dramsku akademiju u Londonu 1965, a igrala je u mnogim pozorišnim i televizijskim komadima. Živi u centralnom Londonu, povremeno se vraćajući kući na Novi Zeland.... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga