Priča o duhovima

Priča o duhovima
Oblast:Horor
Izdavač:Laguna
 Odlomak iz knjige

„Šta je najgore što si uradio u životu?
To ti neću reći, ali ispričaću ti nešto najgore što mi se dogodilo… nešto jezovito…“

Petorica bogatih i uglednih vremešnih stanovnika mirne varošice Milbern u Novoj Engleskoj sastaju se jednom mesečno da pored kamina, u večernjim odelima, uz kubanske cigare, čašicu i zakusku plaše jedni druge strašnim pričama. Ali istinski, smrtni strah osetiće tek kada postanu svesni da je jedna od njihovih najstrašnijih priča, ona o kojoj se ne govori, oživela, i da ih progoni neko (ili nešto) koga su mislili da su ubili pre pedeset godina. Čeka ih odgovor na pitanje šta biva sa onima koji veruju da mogu da sahrane prošlost – i ostanu nekažnjeni za zločin.

Ovaj klasični bestseler i po mnogima najbolji roman Pitera Strauba delo je „vrhunskog horora“ (The Washington Post Book World) koje, kao svaka dobra priča o duhovima, ostaje da živi van vremena i priziva naše najdublje strahove i košmare.

Besplatno pročitajte odlomak iz knjige "Priča o duhovima".

Komentari čitalaca o knjizi "Priča o duhovima"

Upišite komentar...

Piter Straub, biografija

Piter Fransis Straub rođen je u Milvokiju, država Viskonskin, 2. marta 1943, kao sin trgovca i medicinske sestre. Svoje detinjstvo opisuje kao strogo religijsko, budući da je odgajan kao Luteranac. Sa sedam godina udario ga je auto i jedva je preživeo. U periodu oporavka pomogla mu je, kako kaže, doživotna ljubav prema knjizi i pisanje kao zadovoljstvo i beg.Počeo je sa pisanjem proznih pesama, i tokom ovog perioda nastala je njegova prva knjiga Venčanja (1973), priča o rasturenom braku. Straubovo interesovanje za pisanje poezije pomoglo ...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga