Priče o mitomanima

Priče o mitomanima
Oblast:Razno
Izdavač:Knjiga komerc
ISBN:9788677124120

Zbirka pripovedaka ,,Mitomani" obrađuje posebnu tematiku. Mitomani najčešće obmanjuju ljudsku stvarnost, nastojeći da kreiraju jednu izmenjenu i lepšu sliku o svojoj ličnosti.
Oni najčešće obmanjuju i sebe i svet oko sebe ne iz koristoljubivih razloga, nego iz egzistencijalnih, radi samoostvarivanja i samopotrvrđivanja.
U ovim pričama pojavljuju se i odlike etnotipa, tj. specifičnosti čoveka sa našeg tla, Mitomanija je patološka tendencija ka laži. Najdobroćudniji oblik je mitomanija iz taštine. Hvalisavac uglavnom izaziva smeh, a ne čini zlo.

Komentari čitalaca o knjizi "Priče o mitomanima"

Upišite komentar...

Ivo Andrić, biografija

Ivo Andrić je bio književnik i diplomata Kraljevine Jugoslavije. Dobio je Nobelovu nagradu za književnost 1961. godine za roman Na Drini ćuprija (1945). Bio je član Srpske akademije nauka i umetnosti. Rođen je 9. oktobra 1892. godine u Dolcu pored Travnika u tadašnjoj Austrougarskoj. Matične knjige kažu da mu je otac bio Antun Andrić, školski poslužitelj, a mati Katarina Andrić (rođena Pejić). Detinjstvo je proveo u Višegradu gde je završio osnovnu školu. Andrić 1903. godine upisao je sarajev...... Pročitajte opširnije ►

Knjige iz istog žanra

Pogledajte ponudu knjižare Korisna knjiga